Hälleflundra med rödvinssky

Tillagningstid: 30min
Portioner: 4 st

Ingredienser:
4 bitar hälleflundra á 150gram
600 g mandelpotatis
2 st scharlottenlökar
12 små championer
2 dl grädde
3 msk kalvfond
3 dl vatten
100 g stekfläsk
1 paker bacon
1 dl persilija
½ flaska rött vin
1 påse steklökar
1 msk balsamvinäger
2 msk smör
Smör att steka i
4 kvistar timjan
1 msk råsocker
salt
peppar

Gör så här:
1.
Häll i vinet, kalvfonden, balsamvinägern och timjan i en kastrull.
2. Låt det reducera till hälften.
3. Lägg hällerflundran i grovsalt och vatten i tio minuter. Torka av fisken.
4. Skala potatisen och låt koka i vatten med salt i tillspotatisen blir mjuk. Puréra potatisen med hjälp av en elvisp.
5. Häll i grädde, smör, salt och peppar.
6. Hacka scharlottenlökarna och låt svettas i stekpannan med smör. Låt ej löken färg.
7. Blanda ner löken i potatispurén.
8. Skala steklökarna och låt dem svettas i stekpannan tillsammans med championerna. Lägg detta åt sidan.
9. Skär upp stekfläsket och baconen i tärningar och stek i pannan tills dem blir knapriga.
10. Blanda ihop stekfläsket och baconen med steklökarna.
11. Hacka persilija och lägg i lök- och baconblandningen.
12. Halsta hällerflundran i stekpanna med smör på låg värme.
13. Servera detta i djup talrik med lök- och baconblandningen på botten.
14. Ringla över lite rödvinssky.
15. Hällerflundran serveras på toppen.
16. Servera mandelpotatispurén i separat skål.




RSS 2.0